2lasuta2017

Continuăm și în acest an campania Lumină pentru România.


Pentru cei care nu au aflat despre ce este vorba, ducem lumină la familiile care trăiesc fără energie electrică, la lumânare sau lanternă. În România mai sunt încă zeci de mii de familii care nu au acces la electricitate, fie pentru că firul clasic nu a ajuns la ei, fie pentru că nu au bani și documente pentru racordare la rețea.

Am început acțiunile în 2013 și până acum am dus lumina la 6 școli, 2 bisericuțe și 153 de familii, în 57 de localități din 23 județe.

 

Vom continua acțiunile de iluminare pentru oamenii simpli care își duc viața la lanternă sau lumânare, în casele din diverse zone ale țării, descoperite prin munca de teren.

Totodată, vom asigura mentenanța la sistemele fotovoltaice instalate de noi. Oricât ne-am dori ca oamenii să se ridice mai repede, mai sunt cei care nu-și permit să cumpere un acumulator nou sau să plătească reparația unui invertor defect.

 

Dacă vrei să fii parte din povestea luminii, e simplu: redirecționează cei 2% din impozitul pe venit din 2018 către Free Miorița, campania Lumină pentru România. Nu te costă nimic, oricum cei 2% se vor duce la stat și se vor pierde pe undeva…

Ce trebuie să faci: completează cu datele tale formularul ANAF 230, precompletat cu datele Free Miorița, dacă salariul a fost singura ta sursă de venit, sau declarația unică, dacă ai avut venituri din alte surse. Găsești instrucțiuni și explicații pentru a le completa corect.

Formularul trebuie depus la Administrația Financiară de care aparții, personal sau prin împuternicit. El poate fi trimis și prin poștă sau prin curier, tot la aceeași Administrație. Găsești aici lista cu toate adresele, termenul limită este miercuri 31 iulie 2019.

Mulțumim. Să fie lumină.

 

Suma reprezentând 2% din impozitul pe venit va fi calculată și virată direct de ANAF în contul Free Miorița, după luni bune de la depunerea formularului. ANAF nu pune la dispoziție o listă a celor care au depus formulare și nici suma redirecționată individual.