Prin campania Lumină pentru România, descoperim și aducem lumina în casele celor care nu au curent electric, fie că este vorba de copii care învață în școli la lumina soarelui sau de oameni care trebuie să meargă pe jos mulți kilometri pentru a își cumpăra lumânări sau pentru a își încărca telefonul mobil.

După acțiunile de la Ursici și de la Ineleț și după luni de zile de muncă pe teren, a venit momentul să iluminăm și ultimele 3 școli din România. Poate este greu de crezut pentru mulți dintre noi, dar în anul de grație 2015, în România mai sunt încă școli care nu au lumină și niciun fel de dotare modernă: calculatoare, imprimante sau acces la internet. Din fericire, mai sunt doar trei, și la acestea vom duce lumină în luna februarie, prin două acțiuni susținute de Ropeco București.

Este vorba de școlile din Cruhla, județul Suceava, Poienile de sub Munte, județul Maramureș, și Dobraia din județul Caraș-Severin. Toate sunt amplasate în zone de munte, cu acces dificil. Copiii de aici trăiesc în gospodării izolate, neracordate la rețeaua de electricitate, și străbat zilnic kilometri buni prin pădure pentru a ajunge la școală. Școală care nici ea nu este reacordată la rețea, nu are lumină, calculatoare sau alte materiale didactice moderne.

Contribuția financiară a Ropeco București acoperă costul, transportul și montajul instalațiilor fotovoltaice și al  echipamentelor IT, calculatoare și imprimante. 27 de copii vor avea lumină în școală indiferent dacă este soare sau nu, acces la o educație normală și o șansă în plus pentru a reuși în viață.

”Am crezut mereu că educația și accesul la informație sunt pilonii esențiali ai unei societăți sănătoase. Inclusiv noi la ROPECO, prin programele noastre de formare, încurajăm accesul tinerilor la o pregătire continuă și excelentă. Dar ca să ajungi la performanță, ai nevoie de un start care se presupune că îți este asigurat de familie iar mai târziu de școală. E greu de imaginat însă, că în România secolului XXI, mai există gospodării și școli unde oamenii se luptă pentru existență, fiind lipsiți de confortul oferit de cele mai elementare noțiuni prin care ne definim modernitatea. Prin urmare, acolo unde cei chemați să decidă eșuează în misiunea lor, este nevoie de un efort conjugat al mediului privat și al societății civile, prin reprezentanții săi, asociații și organizații nonguvernamentale, pentru a pune lucrurile pe făgașul lor firesc.

În spiritul acestei idei, odată ce am aflat de inițiativa celor de la Free Miorița am dorit să facem parte din această acțiune și o spunem cu mândrie că împreună reușim să aducem “Lumina pentru ultimile 3 școli fără electricitate din România”, a declarat Cristian Christodorescu, director general Ropeco București.

Despre Ropeco București

Ropeco București este o societate mixtă româno-elvețiană, înființată în anul 1993, specializată în comercializarea și implementarea unei game largi de soluții de înaltă performanță, dezvoltate intern, folosind tehnologie de la producători de tradiție din Japonia, Germania, Franța și SUA.

Ropeco Bucuresti oferă echipamente și soluții pentru plăți cu carduri, gestiunea și procesarea numerarului, distrugerea securizată a datelor, managementul liniilor de producție și depozitelor sau pentru gestiunea deșeurilor.

Cu peste 10.000 de echipamente distribuite numai în ultimii 5 ani, Ropeco București si-a dezvoltat un portofoliu de clienți ce include companii cu renume intern și internațional, din România și Republica Moldova, devenind unul dintre liderii de piață în domeniile de expertiză.

www.ropeco.ro | www.facebook.com/RopecoBucuresti