Km. 0. Și am pornit la drum, azi 27 aprilie. După o noapte scurtă, mă regrupez cu cei doi Andrei, Hamace și Iliescu. Ora 9.20, apare Iliescu. E clar, băieții vor fi vedetele zilei. Un tandem atrage toate privirile și rar am văzut atâtea capete întoarse :-) Poate doar la Miorița, pe drumul spre Mongolia… Mă bucur că băieții mă vor însoți pentru primele 2-3 zile, plecarea și adaptarea la drum vor fi mai ușoare :-)

Cu grijă, încep să mă obișnuiesc cu greutatea genților. În față am 12 kilograme, câte 6 în fiecare. În spate, alte 14, 7×2. Încă 4 cu hamacul, salteaua și cortul. Bița mai are și ea fo 15. Problema este că mai trebuie distribuită greutatea din față către spate. Mâine, azi mă descurc așa.

Ajungem la ora 10 la Monumentul Kilometrul 0 de la Piața Sf. Gheorghe. Toată lumea era deja acolo :-)

Ultimele povești, povețe și cadouri pentru drum, poza de grup și la drum! Unirii – Giurgiului – Jilava. Vremea e bună, puțin soare, dar spre Giurgiu se văd nori serioși de ploaie. Pe drum suntem acompaniați de mai mulți bicicliști, ieșiți la un antrenament până la Giurgiu. Noi facem dreapta către Vidra și intrăm în Sintești. Poate ați auzit de acest loc. Cu siguranță, viața bate orice poveste. Stânga-dreapta drumului numai pagode, turnulețe, lei și case cu 2-3 etaje, multe neterminate. Rare sunt casele de unde nu răsuna muzică lăutărească. Cumpăr fier vechi, fac cazane și instalații de cupru. Majoritatea porților sunt larg deschise, iar la una se perpelește la rotisor ditamai vițelul.

Nu prea am timp să admir decorul pentru că sunt alergat de câini. Din spate, sunt claxonat prelung. Trag dreapta cât pot și mă uit la șofer. Maxim 14 ani, însoțit de alte persoane tot pe la aceeași vârstă… Peste câteva sute de metri trage pe dreapta, în fața bisericii. Pe stânga biserica, unde avea loc slujba duminicală, iar în fața ei, peste drum, o adunare de băieți în jurul unei sticle de Jack și unei duzine de sticle de bere. Viața în Sintești… Localitatea este de altfel celebră pentru debranșările făcute de cei de la Electrica împreună cu Jandarmeria.

Mergem mai departe, încercăm să ajungem la Comana. Podul peste Argeș din Gostinari este rupt, așa că ne întoarcem în Colibași. Pe aici prin sate oamenii încă se mai se salută cu “Hristos a înviat”…
Trecem Argeșul și se termină și asfaltul, urmează câțiva kilometri de drum neasfaltat printre câmpuri de rapiță. Ieșim pe asfalt la Prundu și urmează o porțiune de drum foarte frumoasă, prin pădurea Măgura. Vă recomandăm o tură cu bița pe aici, este superb, mai ales la vremea primăverii.

Cu electricitatea, e bine. Numa’ cine nu vrea nu și-a pus, după cum zicea un nene întâlnit pe drum. Iar cine nu vrea, se branșează singur ;-)

Sunt pus la încercare la urcările spre Oltenița, mai ales că avem vânt din față, destul de puternic și constant. Vremea este înnorată și mai picură din când în când. E trecut de ora 6, am pedalat aproape 100 de kilometri, dar tot mă opresc la o vorbă cu nea Dicu, cioban din Chirnogi. Faine povești…

Punct terminus azi la Oltenița, vom campa la confluența Argeșului cu Dunărea, știe Andrei un loc bun. Și așa este, locul este foarte frumos. Trecem pe lângă un echipaj al Poliției de Frontieră și câțiva pescari și ne refugiem într-o poieniță. Picură ușurel, montăm corturile, asigurăm bițele și ne așternem la povești.

Cu ajutorul prietenului meu Costin, sper ca de mâine să fie funcțională și monitorizarea în timp real via GPS :-)

Statisticile primei zile:
Km parcurși/total: 103,7/103,7
Traseu: București – Jilava – Vidra – Câmpurelu – Gostinari – Prundu – Greaca – Căscioarele – Chirnogi – Oltenița
Vremea: înnorat, vânt moderat, 18°

Viteza medie: 17,5 km/h
Viteza maximă: 41,5 km/h
Localități/gospodării fără curent: O