Am apărut la TV, ne-am auzit la radio şi ne-am văzut în presa scrisă sau online. Deşi am răspuns la multe întrebări, mai sunt lucruri nespuse şi oameni cărora vrem să le mulţumim.

Chiar plecați în Mongolia cu o Dacie 1310? Cu ce vă întoarceți? Unora nu le vine să creadă, iar alții au pus pariuri dacă ajungem sau nu. Da, plecăm, chiar peste trei zile, iar de întors ne întoarcem cu Transsiberianul. Câțiva litri buni de vin, de țuică sau banii pe două-trei tricouri nu sunt prețul acestei expediții. Costă mult mai mult. De aici apare inevitabil următoarea întrebare: plecați pe banii Dacia, nu-i aşa? Nu, nu suntem sponsorizaţi de francezi, deşi nu ne-ar fi deranjat să ne ajute cât de puţin.

Lucrând la acest proiect ne-am redescoperit și am descoperit oameni frumoşi. Am primit diverse cadouri, de la scule pentru mașină până la un radiomp3, țuică sau un babic. Dar şi un zâmbet, un bravo sau un tricou cumpărat ne-au dat puterea de a merge mai departe. Nu, nu avem toţi banii strânşi, dar ajungem noi în Mongolia.

Dar înainte de toate trebuie să le mulţumim celor care au dat de la ei fără să ceară nimic în schimb: lui Cătălin Rusu, de la Rusu&Borţun Brand Growers, cei care ne-au desenat Free Mioriţa şi ne-au arătat cine suntem, Eugeniei, lui nea Ion, care ne-a vândut maşina lui de suflet, lui Grasu și Kitty, prieteni şi sponsori deopotrivă, Adrianei și lui Rareș, Vicăi și lui Ionuț, fără de care acest site nu ar fi existat, lui Seba, Fauru, Sită, Piticu, Andrei, băieţii de la La Hala, care s-au ambiţionat să facă o fiară din Mioriţa

noastră, lui Vasvi, Iuliei, lui Iulian, Rux, Radu, Biluță, Iuli și Eugen, lui Mihai, Cristinei, doamnei consul Rodica Pop… De asemenea, lui Alex, Dollo, Vali, Şerban, Dragoş, Marin. Şi sigur am uitat pe cineva, ca să nu pomenim de toţi prietenii de pe Facebook, care ne urmăresc şi ne încurajează. Nu ne-am închipuit că atâția oameni se vor mobiliza și vor pune umărul pentru a ne ajuta.

Nici nu am plecat din București și ne-am apucat de concluzii și de mulțumiri… Sper să ajungem cu bine, dar să și avem un drum lin. Mongolia e destinația finală, dar călătoria de la București până acolo este la fel de importantă.