redirecționează 20

 

Campania Lumină pentru România a intrat în sezonul 9.

 

Dacă nu știai deja, în România mai sunt zeci de mii de oameni care trăiesc fără curent electric și nu din voința lor. Fie că sunt departe de rețeaua electrică, fie că nu au bani și acte pentru racordare, lumina lor sunt lumânările, lampa cu motorină sau lanternele cu baterii. Unii mai au generatoare pe care le pornesc când au carburant… Închipuie-ți cum este viața fără lumină și curent electric, fără să poți folosi telefonul, fără acces la internet, la școala online sau la serviciile de urgență! Lumină pentru România este despre ei, este campania noastră prin care le ducem lumină și curent electric prin sisteme fotovoltaice!

 

Am început la Ursici în Hunedoara, în septembrie 2013, și de atunci am dus lumina la ultimele patru școli fără electricitate din România, la Centrul de Salvare și Recuperare a Animalelor Sălbatice, două bisericuțe și 220 de familii, în 86 de localități din 29 județe. Aproape 900 de oameni, adulți și copii, au beneficiat direct de ajutorul nostru, fie că vorbim de iluminat prin sisteme fotovoltaice, fie de calculatoare cu softuri educaționale. Lumină pentru ochi și pentru minte.

 

Vom continua acțiunile de iluminare pentru oamenii simpli care își duc viața la lanternă sau lumânare, în casele din diverse zone ale țării, descoperite prin munca de teren.

Totodată, vom asigura și mentenanță la sistemele fotovoltaice instalate de noi, atât cât se poate și cât ne lasă distanțele și drumurile. Oricât ne-am dori ca oamenii să se ridice mai repede, încă mai sunt cei care nu-și permit să cumpere un acumulator nou sau să plătească reparația unui invertor defect.

Dacă vrei să faci și tu lumină, e simplu: redirecționează cei 3,5% din impozitul pe venit din 2020 către Free Miorița și susține campania Lumină pentru România. Nu te costă nimic, oricum cei 3,5% se vor duce la stat și se vor rătăci pe undeva…

 

Ce trebuie să faci:

1. Descarcă formularul ANAF 230 și completează-l cu datele tale. Este simplu, durează 2 minute! Completează secțiunea I cu datele din cartea de identitate, bifează la secțiunea II căsuța pentru redirecționarea pe 2 ani și semnează.

2. Depune formularul direct la sediul ANAF de care aparții conform adresei din cartea de identitate sau trimite-l la adresa sediului respectiv prin poștă, ca scrisoare recomandată / cu confirmare de primire. Găsești aici lista cu toate adresele. Îl poți depune și online, via Spațiul Privat Virtual, dacă ai cont pe anaf.ro.

Dacă nu poți ajunge sau nu poți trimite formularul la sediul ANAF, dă-ne un semn și îl vom depune noi. Conform procedurii ANAF, formularul trebuie completat, semnat și depus în original.

 

Atenție: termenul limită este marți 25 mai 2021!

Mulțumim, să fie lumină! Lumină pentru România.

 

Suma reprezentând 3,5% din impozitul pe venit va fi calculată și virată direct de ANAF în contul Asociației Free Miorița, după luni bune de la depunerea formularului. ANAF nu pune la dispoziție o listă a celor care au depus formulare și nici suma redirecționată individual.