Blog
Iară la Bistrița, tăt cu lumina.

Iară la Bistrița, tăt cu lumina.

  O nouă acțiune, iară la Bistrița. Bistrița-Năsăud. Tăt cu lumina, de data asta la familia Tănase, în Susenii Bîrgăului.   Acțiune realizată cu ajutorul prietenilor care au redirecționat 2% din impozitul pe venit către Free Miorița.   9-11 decembrie 2016.   Voluntari: Andrei Becheru, Iulian Angheluță, Mihai Reich și Laurențiu Vasilief. Fotografii de Andrei Becheru.   Scule și unelte furnizate de Dedeman și ProEnerg.      
2% pentru lumină

2% pentru lumină

Continuăm și în acest an campania Lumină pentru România. Pentru cei care nu au aflat despre ce este vorba, ducem lumină la familiile care trăiesc la lumânare sau lanternă, în zonele unde stâlpii de curent electric nu au ajuns și nu vor ajunge, sau acolo unde oamenii nu au bani pentru racordare și plata facturilor la electricitate. Am început acțiunile în 2013 și până acum am dus lumina la 4 școli și 76 de familii, în 19 localități din 13 județe. Până când autoritățile centrale vor discuta cu noi serios despre Prima lumină și vor face pași concreți pentru rezolvarea generală a acestei situații, vom continua să facem Lumină pentru România.   Vom continua acțiunile de iluminare în casele cărora le-am călcat pragul, cu prioritate la familiile cu copii minori, care își fac lecțiile la lumânare sau lanternă. În același timp, vom asigura în continuare mentenanța la sistemele fotovoltaice instalate...
Din nou la Holbav. Octombrie 2016.

Din nou la Holbav. Octombrie 2016.

Lumină pentru familia Motcă din Holbav, Dealul Bîrnii, județul Brașov. 29-30 octombrie 2016.   Acțiune realizată pe baza donațiilor de 2%. Voluntari: Alexandra Vremeroiu, Dumitru Gheorghe, Ionuț Vlad, Iulian Angheluță, Traian Voineagu, Vlad Dumitrescu. Fotografii de Vlad Dumitrescu.   Scule și unelte furnizate de Dedeman și ProEnerg.  
Dobraia și Ineleț. Și mai multă lumină.

Dobraia și Ineleț. Și mai multă lumină.

Am revenit, în cadrul campaniei Lumină pentru România, în Caraș-Severin, la Dobraia și Ineleț. Aici, la cele 2 școli primare, am instalat în 2014 și 2015 sisteme de producere a energiei electrice și calculatoare cu softuri educaționale. Acum am revenit cu noi echipamente care să îmbunătățească performanțele tehnice ale sistemelor fotovoltaice dar și să ofere un plus de confort și acces la educație pentru învățătorii și elevii celor 2 școli. Peste 700 de kilograme de echipamente au fost transportate și instalate: panouri fotovoltaice, regulator/invertor de putere mare, televizoare și dvd playere, frigider. Sistemele existente au fost îmbunătățite cu instalații de împământare și paratrăznet. De asemenea, pentru a veni în sprijinul comunității din Dobraia, am instalat un sistem fotovoltaic și la bisericuța de aici. 6 zile în Munții Cernei, 3 voluntari, 2 școli și 1 bisericuță.   Acțiunea a fost realizată cu suportul financiar, logistic, tehnic și uman al Camusat România Telecomunicații. Mulțumim...
Lumină pentru Maramureș, Poienile de sub Munte.

Lumină pentru Maramureș, Poienile de sub Munte.

Lumină pentru 8 familii din Cvasnița, comuna Poienile de sub Munte, județul Maramureș. 8-13 octombrie 2016.   Acțiune realizată cu sprijinul Otter Distribution, Hermes Energy, F Haus, Andrei Ioniță, Grigore Melc, The Fast and the Confused Team 2016 – Allgäu Orient Rallye și prietenilor care au redirecționat 2% din impozitul pe venit.   Voluntari: Alexandra Vremeroiu, Alex Haivas, Andrei Becheru, Bogdan Dumitru, Camelia Reich, Codruța Angelescu, Ionuț Vlad, Irina Chiriac, Iulian Angheluță, Marcel Frandeș, Mihaela Neacșu, Mihai Reich, Narcisa Suruianu, Oana Dobrinoiu, Ștefan Crăciun, Traian Voineagu și Vali Muntean. Fotografii de Andrei Becheru.   Scule și unelte furnizate de Dedeman și ProEnerg.