redirecționează 20

 

Continuăm și în acest an campania Lumină pentru România.
Pentru cei care încă nu știu, în România mai sunt zeci de mii de oameni care trăiesc fără curent electric și nu din voința lor. Fie că sunt departe de rețeaua electrică, fie că nu au bani și acte pentru racordare, sursele lor de lumină sunt lumânările, lampa cu motorină sau lanternele cu baterii. Unii mai au generatoare pe care le pornesc când au carburant… Lumină pentru România este despre ei, este campania noastră prin care le ducem lumină și curent electric prin sisteme fotovoltaice!

Am început campania în 2013 și până acum am dus lumina la 4 școli, 2 bisericuțe și 200 de familii, în 68 de localități din 25 județe. Peste 800 de oameni, adulți și copii, au beneficiat direct de ajutorul nostru, fie că vorbim de iluminat prin sisteme fotovoltaice, fie de calculatoare cu softuri educaționale. Lumină pentru ochi și pentru minte.

 

Vom continua acțiunile de iluminare pentru oamenii simpli care își duc viața la lanternă sau lumânare, în casele din diverse zone ale țării, descoperite prin munca de teren.

Totodată, vom asigura și mentenanță la sistemele fotovoltaice instalate de noi, atât cât se poate și cât ne lasă distanțele și drumurile. Oricât ne-am dori ca oamenii să se ridice mai repede, încă mai sunt cei care nu-și permit să cumpere un acumulator nou sau să plătească reparația unui invertor defect.

 

Dacă vrei să faci și tu lumină, e simplu: redirecționează cei 3,5% din impozitul pe venit din 2019 către Free Miorița, campania Lumină pentru România. Nu te costă nimic, oricum cei 3,5% se vor duce la stat și se vor pierde pe undeva…

Noutatea este că de acum toate ONG-urile beneficiază de 3,5%, indiferent de domeniul de activitate, iar tu poți opta pentru redirecționarea sumei pentru o perioadă de 2 ani.

Ce trebuie să faci:

1. printează formularul ANAF 230 în 2 exemplare și completează-l cu datele tale. Găsești instrucțiuni și explicații pentru a îl completa corect.

2. depune / trimite formularul la Administrația Financiară de care aparții, personal sau prin împuternicit, prin poștă sau prin curier. Găsești aici lista cu toate adresele. Atenție: termenul limită este marți 30 iunie 2020!

Mulțumim, să fie lumină. Lumină pentru România.

 

Suma reprezentând 3,5% din impozitul pe venit va fi calculată și virată direct de ANAF în contul Free Miorița, după luni bune de la depunerea formularului. ANAF nu pune la dispoziție o listă a celor care au depus formulare și nici suma redirecționată individual.