Lumină pentru Copiii din Ineleț

 

Între 11 și 15 aprilie 2014 am făcut Lumină pentru Copiii din Ineleț.

Am parcurs cu bine primii pași, poate cei mai grei. Am transportat și montat echipamentele, adică: 4 panouri solare, 2 acumulatoare, panoul de control-invertor și panoul cu siguranțe, becuri LED cu consum energetic redus, cabluri și întrerupătoare. Foarte important, am reușit să transportăm până sus la școală și să montăm și cele 4 calculatoare (3 pentru copii și 1 pentru învățător) precum și 2 imprimante, alb-negru și color. Am instalat pe calculatoare și softuri educaționale pentru ca cei 3 copii din clasa I-a să învețe mai ușor aritmetica și limba engleză. Pentru acasă, le-am dat enciclopedii și cărți care sperăm să le aprindă imaginația și dorința de a cunoaște lumea.

Luminița, Ionela și Nicușor au acum o șansă la normalitatea pe care o au deja mulți copii din România. O normalitate care înseamnă accesul la o sală de clasă iluminată cu becuri sau la un calculator prin care își pot dezvolta cunoștințele, pot cunoaște lumea și, de ce nu, pot să se joace.

Au fost câteva zile de vis… Peste 20 de oameni au venit din toată România, dornici de a ajuta și de a face bine. Am cărat, am instalat panouri solare pe școală, am tras fire, am mers la marcat de trasee în Munții Cernei, am învățat de la copii și de la oameni, am trăit.

Nu vrem să ne oprim aici. Vrem să revenim la Ineleț pentru a fi alături de copii și a îi învăța cum să folosească calculatoarele și programele… Pentru că dacă ei au un viitor mai bun, atunci îl vom avea și noi.
Vrem să revenim alături de formația Salvamont Caraș-Severin în munca de refacere a marcajelor de pe traseele montane din Munții Cernei.

 

Toate acestea au fost posibile pentru că am avut și avem alături de noi oameni faini și inimoși.

Mulțumiri UniCredit Țiriac Bank, Anca și Cătălina! Ați fost din nou alături de Free Miorița și de oameni, ați răspuns foarte repede apelului nostru și ați susținut financiar acțiunea Lumină pentru Copiii din Ineleț.

Mulțumiri Intuitext pentru softurile educaționale furnizate.

Mulțumiri Guv Electronics și Habitat Energy pentru ajutorul tehnic și echipamentele furnizate.

Mulțumiri lui Bruno și formației Salvamont Caraș-Severin pentru că ne-ați ajutat la transportul rapid al echipamentelor :-) Ne bucurăm că v-am cunoscut și promitem să revenim pentru noi acțiuni de marcare a traseelor montane din Munții Cernei.

Mulțumiri Decathlon pentru încălțămintea donată copiilor, bocancii îi vor ajuta să ajungă mai repede la școală și fără să se mai ude la picioare :-)

Mulțumiri oamenilor care au fost alături de noi prin donații, cărți, like-uri, share-uri, încurajări. Fiecare ajutor, cât de mic, ne-a ajutat să facem lumină.

Octavian, îți mulțumesc din nou pentru logo.

Mulțumiri voluntarilor care au dus greul muncii de teren… Lui Ionuț VladTrasee Marcate și voluntarilor pentru idei, timp, implicare, pentru tot. Știu că pentru unii a fost foarte greu și v-ați depășit limitele… Ați fost extraordinari și am lucrat ca o adevărată echipă.

Nu în ultimul rând, echipelor TVR, KanalD și Radio România Antena Satelor pentru că au fost alături de noi și au realizat cele mai frumoase reportaje.

 

Tuturor și fiecăruia, vă mulțumesc!

Pe curând,
Iulian

1 mai 2014